Unelmakartta

Unelmakartta ei ole mikään uusi juttu. Oikeastaan se alkaa olla jo aika retrokin käsite. Unelmakartta on kuin aikuisen aarrekartta omiin unelmiin. Unelmakartan tarkoitus on auttaa visualisoimaan omia toiveitasi ja unelmiasi. Sillä niin kauan kuin et osaa nähdä tai sanoittaa omia unelmiasi, ne myös pysyvät kaukaisina, ehkä jopa saavuttamattomina.

Kun joko kirjoitat unelmasi ylös paperille tai teet visuaalisen unelmakartan, teet unelmiesi tavoittelusta jo askeleen verran konkreettisempaa. Ja kuinka ollakaan, unelmista on tullut aitoja tavoitteita, realistisesti saavutettaviakin.

Unelma

Miten saavuttaa unelma? Inspiroivilla ja motivoivilla kuvilla, väreillä, sanoilla ja lauseilla saat tsempattua itseäsi uskomaan unelmiisi. Koska ne todellakin ovat tavoittelemisen arvoisia! Unelmakartta voi keskittyä esimerkiksi lyhyen tähtäimen unelmiin tai vaikkapa niihin kaikkein isoimpiin, joita et vielä uskalla muille paljastaa. Voit rajata kartan teemaa koskemaan vaikka ainoastaan työ-tai perhe-elämää. Tyyli on vapaa.

Halvin ja helpoin tapa tehdä unelmakartta on kerätä pöydälle nippu aikakauslehtiä, kartonki, liimaa ja sakset. Sitten vain alat saksimaan! Kerää asioita, jotka puhuttelevat sinua ja tuntuvat omilta. Tässä vaiheessa on myös helppoa eksyä hieman aiheesta, innostua toissijaisistakin asioista. Mutta ei hätää, ehdit karsia materiaalia liimausvaiheessa. Jos taas sinun on vaikea tietää, mitä haluat, tämä vaihe toimii hyvänä harjoitteluna. Ainakin tulet huomaamaan, mitä missään nimessä et halua.

Toinen tapa on nykyajan mukaisesti tehdä unelmakartta digitaalisesti. Tähän on olemassa myös sovelluksia. Esimerkiksi Canvalla on helppoa ja hauskaa tehdä hyvännäköinen kartta.

Todellinen taiteilija luo unelmakartan alusta loppuun itse esimerkiksi maalaamalla tai piirtämällä.

Ja kukapa on kieltänyt tuunaamasta unelmakartasta jotain aivan uudenlaista? Ehkäpä juuri sinä keksit unelmakartan, joka mullistaa kaikkien haaveilijoiden maailman?

unelma-akryyli

Unelmat todeksi

Kun vielä ripustat unelmakartan paikkaan, jossa näet sen joka päivä monta kertaa varmistat, että siinä olevat asiat eivät pääse unohtumaan. Alitajuntasi alkaa työstämään niitä.

En tietenkään väitä, että saat haluamasi asiat ainoastaan kirjoittamalla tai visualisoimalla ne. Ei. Sinun tulee myös työskennellä unelmiesi eteen. Se on ainoa tapa tehdä unelmat todeksi. Mitä ja milloin sinun tulee tehdä, sitä minä en voi sinulle valitettavasti sanoa.

Tiedän kuitenkin sen, että kun aidosti haluat jotain, on motivaatiosi kivenkova. Silloin myös löydät keinot, vaikka alkuun tuntuisi mahdottomalta.

motivaatio

Kaipaatko hieman lisää kannustusta?

Joskus tarvitsee pienen avuliaan tönäyksen päästäkseen eteenpäin. Voi olla, ettet tiedä mitä haluat. Tai unelmakartan tekeminen tuntuu vähän hoopolta. Mutta kysy itseltäsi: mitä menetän siinä, että tartun saksiin ja liimailen kivoja kuvia ja tekstejä paperille? Kuka tietää, ehkä innostut. Tai sitten toteat, ettei ollut sinun juttusi. Sekin on ok. Ainakin lapset saavat sinusta hetkeksi askarteluseuraa.

Sattuipa niin, että laadin juuri itselleni unelmakartan. Tai oikeastaan kaksi, sillä innostuin. Haluan nyt esittää unelmakarttani myös sinulle. Henkilökohtaisena haasteena tänä vuonna on ollut pelkoja päin meneminen. Ja juuri sen vuoksi olen myös päättänyt rohkeasti suunnata niitä päin. Unelmakarttani ensimmäisessä osassa korostuvat juuri toteutumattomat unelmat, joita kohtaan olen joko tuntenut epämääräistä pelkoa tai epävarmuutta.

unelmakartta
Minun unelmakarttani vol. 1

Toinen osa unelmakarttaani korostaa omia tarpeitani ja niiden toteuttamisen tärkeyttä. Myös ilo, tasapaino elämän eri osa-alueiden välillä ja rohkeus tarttua hetkeen korostuvat kartassani. Karttojen syvällisempi merkitys aukeaa luonnollisesti vain itselleni. Ja se onkin unelmakarttojen paras puoli! Niiden sanoman ei tarvitsekaan aueta kenellekään muulle kuin itsellesi! Ellei sitten ole kyse sinun ja puolisosi, perheesi tai työyhteisösi yhteisestä unelmakartasta. Siinäpä muuten onkin ideaa:)

kartta2
Unelmakartta vol. 2

Unelmien toteuttaminen

Unelmat ja unelmointi ovat ihana asia. Ne pitävät meidät pinnalla heikkoina hetkinä. Omista unelmista kannattaa pitää kiinni. Jokaisella on myös oikeus omiin unelmiinsa. Älä ikinä ammu alas toisen unelmia. Unelmat ovat nimittäin pyhiä, koskemattomia.

Kaikkia unelmia ei ole pakko toteuttaa. Osa unelmista saakin pysyä kaukaisina haaveina, joihin palataan vaikeampina hetkinä.

Jos kuitenkin tiedät, mitä haluat ja olet valmis tekemään kaikkesi unelmasi eteen, anna mennä! Muistathan myös nauttia matkasta – siis elämästä tässä ja nyt!

Lähde: https://duunitori.fi/tyoelama/unelmakartta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *