crayons

Tekemistä lapsille – ja omaa aikaa sinulle

Päivitetty 23.12.2021

Kesä on suomalaisen parasta aikaa.

Muistat varmasti, kuinka lapsuuden kesät tuntuivat loputtoman pitkiltä, vapailta ja jännittäviltä seikkailuilta. Suurin osa ajastasi kului ulkona leikkiessä ja uidessa, nauttien siitä, että kaikki oli mahdollista. Kun olit viettänyt koko pitkän päivän ulkoilmassa, oli välillä mukava vetäytyä sisälle. Silloin menit monien muiden tapaan äidin tai isän luokse ja totesit: ”Mulla ei oo mitään tekemistä.”

Nykyään saat vanhempana kuulla itse tuota samaa lausetta, turhautumiseen asti. Sinulla riittäisi kyllä tekemistä niin paljon kuin vain jaksat tai haluat tehdä. Mutta lapsesi keskeyttää sinut toistuvasti pyytäen jotakin tekemistä. Pääsi lyö tyhjää.

Ei hätää! Riennän apuun supersankarin tavoin!

Olen koonnut sinulle muutamia hauskoja vinkkejä.

Artikkeli ei sisällä mainoslinkkejä vaan olen itse tykästynyt kyseisiin tuotteisiin ja kyseiseen verkkokauppaan.

pallo

Pelejä lapsille

Martinex valmistaa niin kodintuotteita kuten tekstiilejä ja astioita kuin lasten leluja ja pelejä sekä vaatteita ja laukkuja. Yrityksen muumituotteet ovat varmasti kaikille tuttuja ja kesän muumivaatemallistokin on nyt saatavilla nettikaupassa.

Martinexin pelivalikoima on laaja ja kattava ja niitä myydäänkin kaikkiaan yli 50 maassa! Pelimaailmasta löytyy niin klassikkoja kuten juuri uudistettu Afrikan tähti 70 vuotta juhlapainos kuin uutuuspelejäkin, monia palkittuja sellaisia. Muumi-lisenssinsä avulla Martinex voi tarjota sinulle todella kirjavan valikoiman muumipelejä.

Jos et ole muumifani, valikoimasta löytyvät muistipelit, korttipelit, palapelit, Domino, erilaiset tietovisat ja taitopelit, noppapelit, seurapelit, perhepelit, lautapelit ja ulkopelit – huh jo hengästyin tuosta listasta!

Martinexin verkkokauppaan pääset tästä.

Jos et tiedä, mistä aloittaisit, perehdy ainakin näihin:

Pienille

Haisulin muistipelikortit (3+) on perinteinen korttimuistipeli, jonka seurassa viihtyvät niin pienet kuin isotkin. Tutut muumulaakson asukkaat esittäytyvät korteissa. Haisulin avulla pelistä saa tehtyä vähän jännittävämmän version. Korttipakka on helppo napata mukaan vaikkapa lomamatkalle!

Liikunnallinen peli tähtien ja keijujen ystäville

Pienemmille tytöille (5+) hauska peli voisi olla Catching Stars- Tähtivalopeli, jossa pyydystetään huoneeseen tähtiprojektorin avulla heijastettavia tähtiä taikasauvan avulla. Hauska ja liikunnallinen peli, jonka parissa tytöt (ja miksei pojatkin!) varmasti viihtyvät. Taikasauva muuttaa väriään ja taustalla soi musiikki. Projektorina voi käyttää myös yölamppuna ja pelissä on kaksi vaikeustasoa. Sekä sauva että projektori toimivat kolmella AAA-paristolla.

Tähtien pyydystykseen saat mallia tältä videolta:

Simppeli sanapeli

Bananagrams-pelissä (7+) jokainen pelaaja muodostaa omia, hyväksyttyjä sanojaan omaan sanaristikkoonsa. Tarkoitus on käyttää pöydän kaikki kirjainlaatat. Nopein voittaa! Peli sopii kaikenikäisille ja sitä voi pelata monella tapaa, pakkaus sisältää luonnollisesti ohjeet. Yhden pelin kesto on noin 25 minuuttia.

Koko perheen näppäryyspeli

Pelikon Bild It (8+) on hauska ja hienomotoriikkaa kehittävä rakennuspeli. Pelissä kootaan erilaisia kuvien mukaisia rakennelmia nosturia käyttämällä. Nosturia ohjataan joko päällä tai kädellä. Nopein voittaa. Pelin kesto on noin 30min ja sitä voi pelata 2-4 pelaajaa yhtäaikaisesti.

Teineille

Tylypahkan ja 3D-palapelien ystävien paras kaveri tylsiin hetkiin on Harry Potter Hogwarts Astronomy Tower-3D-palapeli (14+). Tylypahkasta tuttu Tähtitorni rakentuu kartongista ja vaahtomuovista valmistetuista paloista ja aika kuluu kuin itsestään. Tähän voi aikuinenkin jäädä koukkuun! Valmis torni on jämäkkä ja näyttävä.

HarryPotter

Ulkopeli

Mega Bounce XL-pallo on melkein luvattoman hauska. Se on erittäin pomppivainen, ilmalla täytettävä pallo, jonka halkaisija on peräti 80cm ja ympärysmitta 2,51 metriä. Pakkaus sisältää myös jalkapumpun. Nimensä mukaisesti jättipallo pomppii erittäin korkealle, vähän kuin superpallo, ja se on myös kestävä. Mikä tärkeintä, pallosta on helppo saada ote eikä se lipsu.

Tsekkaa pallon pomppuilu tästä:

Askartelu lapsilleMuumi taikalehtiö (3+) on värityskirja, jonka kuvia lapsi voi värittää yhä uudelleen ja uudelleen! Mukana tuleva kynä täytetään vedellä ja sillä värittäessä muumiaiheisten kuvien värit tulevat esiin. Kun kuva kuivuu, siitä tulee taas valkoinen ja lapsesi voi aloittaa alusta.Tämä onkin taloudellinen ja ekologinen valinta, sillä säästyt jatkuvalta värityskirjojen ostamiselta ja kierrättämiseltä. Kirja on myös helppo ottaa mukaan matkalle. Lapsesi oppii piirtorajojen seuraamisesta myös hienomotoriikkaa ja erilaisia muotoja.

Galtin kasvomaalikynillä (3+)l apset voivat turvallisesti maalata kasvojaan niin arjessa kuin juhlassa. Kasvoväripakkaus sisältää 8 väriä.

Playn ikkunamuovailuvaha (3+) saa lapsesi (tai sinun itsesi) sisäisen taiteilijan valloilleen. Se on helposti muovailtavaa, ei kuivu ja on pitkäikäistä. On hyvä huomata, että vaha sopii mainiosti myös allergikoille eikä se värjää. Ikkunasta taideteokset irtoavat vaivatta. Anna siis lasten somistaa kotisi ikkunat ja nauti itse vaikka hyvän kirjan seurasta.

ikkunamuovailuvaha

Leikkejä lapsille

Naamioleikkeihin Martinexin valikoimasta löytyy niin poliisin, Wonder womanin ja palomiehen varusteet, kuningattaren kruunu, merirosvon viitta ja silmälappu kuin Batman ja Darth Vaderkin. Ja Ryhmä Haun jäsenten rooliasut tottakai.

Mojon aidonnäköiset eläinfiguurit sopivat leikkiin kuin leikkiin hiekkalaatikolle, kahluualtaaseen kylpyhetken pariin tai kotisohvalla kotoiluun. Valikoima on laaja. Dinosaurusten ystäville löytyy omat, aidonnäköiset hahmonsa.

Mojofiguuri

Yllämainittujen lisäksi Martinexin valikoimassa on niin vesileluja, supersuosittuja limoja, taikasettejä, rakennussarjoja, ajoneuvoja kuin perinteisiä pehmolelujakin. Jos siis kaipaat uusia ideoita lasten leikkeihin, suunta on ehdottomasti Martinex.

Kesätekemistä lapsille

Kesä ja kärpäset, jäätelötuutti, mehuhetki pihalla tai saippuakuplien puhaltelu. Lapsille riittää hyvin vähäkin. Joskus kuitenkin tarvitaan jotain extraa, että saat lapsesi viihtymään leikeissään vielä hetken verran- jotta saisit hetken omaa aikaa, vaikkapa sitten itsesi kehittämiseen.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Martinexin laadukkaisiin ja todistetusti toimiviin tuotteisiin.

Toivon, että artikkelin avulla sinulla on vastaus valmiina, kun lapsesi seuraavan kerran kysyy: ”Mitä minä tekisin?”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *