Android

Parhaat sovellukset Android puhelimeen

Digiajan ihminen käyttää sovelluksia päivittäin. Joskus on vaikeaa erottaa jyvät akanoista. Mitkä sovellukset ovat luotettavia ja toimivia? Paljastan alla 5 suosikkisovellustani, joita käytän säännöllisesti.*

1.Tietoturva

F-Secure SAFE Internet Security & Mobile Antivirus. Koska joskus vanha sovellus on parempi kuin pussillinen uusia:)

Miten? Lataa sovellus sovelluskaupastasi ja avaa tili tai mene osoitteeseen https://www.f-secure.com/fi.

Mitä? Virussuojaus ja Internet-suojaus älypuhelimellesi ja tabletillesi. Suojaa laitteita viruksilta, vakoiluohjelmilta, tietomurroilta ja henkilöllisyysvarkauksilta. Surffaa ja käytä verkkopankkia turvallisesti Safe Browserilla, joka pitää sinut poissa haittaohjelma-ja tietojenkalastelusivustoilta ja varmistaa pankkisivustojen tietoturvan. Löydä kadonnut laitteesi ja suojaa siinä olevat tiedot. Tunnista sovellukset, jotka voivat käyttää henkilökohtaisia tietojasi. Suojaa lapsesi sopimattomalta verkkosisällöltä perheen suojaustoiminnolla.

Laitesopivuus: Voit käyttää Androidissa (5.0 tai uudempi), PC:ssä, Macissa ja iOS:ssä.

Hinta: Sovelluksen sisäiset ostot 14,99-59.90€ per kohde.

Plussat: Luotettava ja tunnettu tietoturvafirma. Useiden ammattiliittojen jäsenet saavat 20-40 euron edun F-Securen Safe-tuotteista. Katso tarkemmat tiedot ja ohjeet oman liittosi jäseneduista.

Miinukset: Suojattu selaus toimii ainoastaan kun internetiä käytetään suojatulla Safe Browser-selaimella. Se on kuitenkin helppo asentaa oletusselaimeksi. Ongelmia voi ilmetä mikäli lataat verkkosivustolta materiaalia ja koitat avata sen. Tällöin suojaselain voi estää avaamisen.

Lisätietoa: https://www.f-secure.com/fi . Voit tarkistaa, ovatko henkilötietosi vuotaneet nettiin.

2. Ilmaisia e-kirjoja

Ellibs. Ellibs-sovelluksella voit lukea helposti oman kirjastosi e-kirjakokoelmaa. Tarjolla sekä e-kirjoja että äänikirjoja.

Miten: Lataa sovellus sovelluskaupastasi. Tarvitset kirjastokorttisi sekä sen PIN-koodin. Kokoelmia voi selata myös kirjautumatta.

Mitä: Selaa, lainaa, lue ja varaa e-kirjoja suoraan sovelluksessa. Verkkopalvelu Ellibs Library toimii yhdessä sovelluksen kanssa joten lainat näkyvät automaattisesti molemmissa. Lainat palautuvat eräpäivän jälkeen. Sovellus muistaa missä kohdassa kirjaa olet. Asetuksista voit muuttaa kirjainkokoa, laittaa taustavärin yötilaan tai lisätä kirjanmerkkejä. Lukemasi perusteella sovellus myös antaa sinulle suosituksia. Voit luoda suosikkilistoja.

Laitesopivuus: Android 4.1 tai uudempi.

Hinta: Ilmainen. Voit ostaa kirjoja Ellibs-verkkokaupasta.

Plussat: Ilmaisuus. Omakohtaiset kokemukset positiivisia. Mukava ominaisuus on aiempien lainausten näkyminen kirjahyllyssä.

Miinukset: Osalla käyttäjistä ongelmia kirjautumisessa, toisilla taas lainaamisessa. Jotkut kokevat kirjojen hakutoiminnon kömpelöksi. Omakohtaisesti koettuna valikoima voisi olla laajempikin.

Lisätietoa: Tiedostomuodot verkkoresurssi, PDF (off-line), ePUB, MP3.

Kirjat

3. Ilmainen laihdutus sovellus

Fatsecretin Kalorilaskuri. Kun housunvyötärö alkaa kiristää.

Miten: Lataa sovelluskaupastasi ja rekisteröidy. Facebook ja Google kirjautuminen. Anna sukupuolesi, painosi ja pituutesi sekä päivittäinen aktiivisuustasosi ja tavoitteesi, jolloin sovellus laskee sinulle viitteellisen päivittäisen kalorinsaannin.

Mitä: Päiväkirjaan voit kirjata ruokailusi. Kirjaa harrastamasi liikunta jotta näet kalorinkulutuksesi. Laskurissa on valmiina suurin osa ruoka-aineista ja niiden kalorimäärät sekä eri aktiviteettien kalorinkulutus. Raportit-osiossa näet kalorinsaannin, makroravinteet ja ravinteet. Paino-kohdassa seuraat painoasi. Dieettikalenterissa seuraat pitkän ajan kehitystä. Valokuva-albumiin voit ottaa kuvia aterioistasi.

Laitesopivuus: iPhone, iPad, Android (soveltuvuus vaihtelee laitteen mukaan), BlackBerry ja Windows.

Hinta: Ilmainen. Fatsecret Premium-lisäostolla (0.90-2,00 €/vko)saat käyttöösi mm. ravintoterapeutin laatimia ateriasuunnitelmia sekä muistutuksen juoda tarpeeksi vettä:)

Plussat: Voit yhdistää käyttämäsi terveysseurantasovelluksen Fatsecretiin, esimerkkinä Samsung Health. Voit myös vaihtaa viestejä ja valokuvia muiden käyttäjien kanssa. Tällä voi olla merkittävä rooli vertaistukena.

Miinukset: Pedantille tyypille ruoka-aineiden haku ja kirjaaminen voi olla nautinnollista mutta hätäisempi kenties tuskastuu. Onneksi sovellus muistaa kerran kirjaamasi ateriat. Tämä ominaisuus auttaa mikäli syömisesi toistuvat päivästä toiseen miltei samana.

Lisätietoa: www.fatsecret.fi

Sovellukset

4. Ruokakuluissa säästäminen

Lidl Plus. Sovellus on myymäläuskovaisen ja taloudellisen kuluttajan märkä päiväuni.

Miten: Lataa sovellus sovelluskaupastasi ja rekisteröidy käyttäjäksi.

Mitä: Kirjautuessasi ensimmäisen kerran valitset ”lempikauppasi” eli myymälän, jossa asioit useimmiten. Pääset kerryttämään bonusta heti, kun olet kirjautunut sisään ja klikannut Bonuskuponki-kohdasta nappia Aloita. Myymälässä asioidessasi sinun tulee muistaa skannata sähköinen Lidl Plus- korttisi kassalla.

Ostosten kirjauduttua alat ansaita bonuskuponkeja, jotka vähennetään seuraavalla ostoskerralla ostostesi loppusummasta. Esimerkiksi 50 euron arvoisesta ostoskorista ”tienaat” ensi kerralla 50 senttiä pois laskun summasta. 250 euron arvoiset ostokset pienentävät seuraavan kauppareissun saldoa 3,50 eurolla jne. Bonuskuponkien ansainta alkaa alusta uuden kalenterikuukauden myötä. Lisäksi tarjolla on 2 kertaa viikossa vaihtuvat aktivoitavat etukupongit. Sovellusta käyttämällä voit ansaita myös raaputuskuponkeja tarjouksineen.

Laitesopivuus: Android (5.0 tai uudempi), iOS.

Hinta: Ilmainen.

Plussat: Tarkalla suunnittelulla ruokaostoksiin tulee todellista säästöä jos Lidl on vakiokauppasi. Digitaaliset kuitit sovelluksessa on kiva lisä.

Miinukset: Suurimman hyödyn saamiseksi on sitouduttava shoppailemaan tiuhaan. Silloin heräteostosten riski kasvaa. Osalla käyttäjistä bonukset eivät ole aina kirjautuneet ongelmitta.

Lisätietoa: https://www.lidl.fi/lidl-plus

5. Mindfulness meditaatio

Headspace: Meditation & Sleep.

Miten: Lataa sovellus sovelluskaupastasi. Rekisteröidy käyttäjäksi. Voit vaihtoehtoisesti kirjautua Spotifyn tai Facebookin tunnuksilla.

Mitä: Ohjattua meditaatiota pienissä, helposti sulavissa annoksissa. Mutkaton aloittaa, vaikka olisit ensikertalainen. Voit valita meditaation, joka sopii senhetkiseen mielialaasi tai tavoitteeseen, esimerkiksi stressinlievitys, keskittyminen tai henkilökohtainen kasvu. Hengitysharjoituksia sekä musiikkia ja rauhoittumista.

Saat apua nukkumiseen kuunnellessasi rauhoittavaa musiikkia tai tarinoita. Voit myös seurata kehitystäsi matkallasi meditaation maailmaan. Maksullisissa osioissa julkkisten, kuten John Legendin, laatimia soittolistoja tai puhetta sekä eritasoisia liikuntaharjoitteita.

Laitesopivuus: Android 5.0 tai uudempi.

Hinta: Ilmainen. Sovelluksen sisäiset ostokset 6,99€-139,99€. Osaa voi kokeilla ilmaiseksi 2 viikon ajan.

Plussat: Kärsimättömällekin sopivia lyhyitä meditaatioharjoituksia, jotka oikeasti auttavat ja joita voi tehdä missä ja milloin vain. Käyttäjiltä pääasiassa ylistävää palautetta, jossa todetaan elämänlaadun aidosti parantuneen.

Miinukset: Nykyihmisen olisi hyvä kyetä rauhoittumaan ilman älylaitteita. Osa käyttäjistä kokee mainokset ärsyttäviksi, toisten mielestä liian suuri osa toiminnoista maksujen takana. Viimeiseen kommenttiin voin itsekin yhtyä.

Lisätietoa: https://www.headspace.com/

Mindfulness

Lopuksi

*Artikkeli ei sisällä kaupallista yhteistyötä. Kaikki mielipiteet ovat omiani ja olen aidosti kokenut sovellukset hyödyllisiksi. Muistathan aina tehdä sovellusostokset virallisen sovelluskauppasi tai tuotteen virallisen nettisivuston kautta. Mikäli jokin vaikuttaa epäilyttävältä, älä lataa sovellusta laitteellesi.