miten-saada-rahaa

Miten saada rahaa?

Johdanto

Myönnä pois, sinäkin haluat rahaa. Mieluiten paljon, vaivatta ja nopeasti.

Rahalla saat vapautta, vaihtoehtoja ja valtaakin. Rahaa saat yleisimmin tekemällä työtä, joko palkkatyössä tai itsenäisenä yrittäjänä. Rahaa saat myös erinäisinä etuuksina ja korvauksina, perimällä, rakentamalla menestyvän bisneksen ja myymällä sen, sijoittamalla, säästämällä tai luomalla passiivisen tulonlähteen.

Periaatteessa kuka vaan voi saada lisää rahaa. Usko tai älä, mutta suurin este on yleensä oman pääsi sisäinen dialogi. Et usko, että pystyt, ansaitset, viitsit tai onnistut. Sabotoit itse itseäsi.

Sinä voit saada lisää rahaa. Et kuitenkaan tee sitä silmänräpäyksessä. Rahan saamiseksi tarvitset idean ja suunnitelman, kurinalaisuutta, kärsivällisyyttä ja toimivia ja toistuvia systeemejä.

Tässä artikkelissa autan sinua saamaan rahaa.

Kenelle tämä artikkeli on kirjoitettu?

Jos haluat ja tarvitset rahaa juuri nyt, tällä hetkellä ja eilen, tämä artikkeli ei ole sinua varten.

Oletko halukas tekemään töitä rahan saamiseksi? Oletko valmis muuttamaan sisäistä dialogiasi?Oletko valmis odottamaan jonkin aikaa työsi hedelmiä koska tiedät palkinnon odottavan sinua? Jos vastasit kyllä kaikkiin kysymyksiin, artikkeli on sinua varten ja sinun on mahdollista saada lisää rahaa.

possu

Miten sinä saat rahaa – eli mitä hyödyt tämän artikkelin lukemisesta?

Lukemalla tämän artikkelin opit, että sinunkin on mahdollista saada lisää rahaa.

Pyydän sinua lukemaan tämän artikkelin avoimin mielin: Älä ajattele automaattisesti, että sinä et pysty johonkin asiaan, koska et tiedä siitä mitään tai se on suoraan epämukavuusalueeltasi. Haasta vanha tapasi ajatella itsestäsi ja mahdollisuuksistasi. Jos esimerkiksi olet aina ajatellut, että et ymmärrä tietokoneita, voisitko kuitenkin harkita nettibisneksen luomista?

Kaikkea voi opetella, kun on tahtoa! Ja kun on tarpeeksi selkeä tavoite, on myös tahtoa.

Anna mielikuvitukselle ja unelmillesi tilaa. Sinäkin voit saada lisää rahaa, se ei ole vain muita varten. Vaikka olisit koko ikäsi ollut rahaton, se ei tarkoita, että sinun tarvitsisi olla sitä ikuisesti. Sinulla on valtaa muuttaa asioita.

Tässä artikkelissa esittelen sinulle lukuisia tapoja saada rahaa. Aina löytyy joku tapa, joka sopii sinullekin.

Aloitan muutamalla huomiolla.

Sitten kerron sinulle erilaisista tavoista saada rahaa.

Sen jälkeen käyn läpi joukon pehmeitä arvoja ja 9 vaikuttamismenetelmää, jotka edesauttavat rahan saamista.

Artikkeli sisältää muutamia mainoslinkkejä, mainoslinkit on merkitty *-merkillä. Mainoslinkkien klikkaaminen ei maksa sinulle mitään eikä velvoita sinua mihinkään. Suurin osa suosittelemistani sivustoista tai lähteistä eivät kuitenkaan ole mainoslinkkejä vaan haluan yksinkertaisesti antaa sinulle mahdollisimman paljon laadukasta ja hyödyllistä tietoa. Osasta minulla on henkilökohtaista hyvää kokemusta ja silloin olen myös todennut tämän asian yhteydessä.

Toivon, että saat uusia oivalluksia ja ideoita lukiessasi eri tavoistani saada rahaa!

kolikot-ja-kissa

Miten saada rahaa – huomioita

Haluan haastaa ajatusmaailmaasi seuraavassa asiassa: ÄLÄ odota aina saavasi lisää rahaa ilman, että joko a) teet ensin jotain jonkun toisen hyväksi, tai että b) teet ensin pienen rahallisen, ajallisen tai henkisen investoinnin. Usein suurimmat voitot tehdään molempia osapuolia hyödyttävissä win-win-diileissä.

Esimerkiksi laadukkaaseen ja maksulliseen koulutukseen sijoittaminen voi osoittautua yhdeksi fiksuimmista päätöksistäsi ikinä! Sinun tuleekin siirtää fokus välittömästä hyödyn saamisesta pitkän linjan palkintoon.

Mietipä tätä: Suomessa voit opiskella vapaasti melkein mitä tahansa ja tulla todelliseksi asiantuntijaksi. Olemme siitä etuoikeutettu maa, että opiskelu on pääosin joko ilmaista tai erittäin edullista. Jos sinulla ei juuri nyt ole varaa maksaa haluamasi kurssin maksua, kirjasto on täysin ilmainen tiedon tyyssija. Youtube ja netti yleensäkin on täynnä tietoa. Tietoa siis on sitä janoaville.

Rahattomuus ei ole este itsensä kehittämiselle ja itseopiskelulle. Uuden taidon myötä voit ajan kanssa oppia tienaamaan rahaa.

Tiesitkö, että vauraat ja menestyneet ihmiset opiskelevat jatkuvasti uutta eivätkä pelkää sijoittaa suuriakin summia itsensä kehittämiseen ja oppimiseen? Miksi? Koska se on sijoitus, jonka avulla he tulevaisuudessa voivat tienata vieläkin enemmän rahaa!

Matti Meikäläinen käyttää palkkansa välttämättömiin menoihin ja hankintoihin, jotka joka kuukausi tietävät lisää rahanmenoa. Menestyneet ihmiset käyttävät rahaa asioihin, jotka tuottavat heille tulevaisuudessa vielä enemmän rahaa. Eikä ainoastaan siksi, että he rakastavat rahaa vaan myös siksi, että se on peliä, jonka he osaavat ja josta he nauttivat. Kun tekee asioita täydestä sydämestä ja intohimolla, se näkyy myös tuloksessa.

Et voi saavuttaa mitään uutta, ellet ikinä aloita rohkeasti. Kun hyppäät uuteen, tulet jonkin aikaa olemaan epävarmuusalueellasi. Kyseenalaistat ja haluat ehkä luovuttaakin. Mutta älä tee sitä. Muista, että timantitkin syntyvät paineen alla.

Haluat varmasti jo kuulla, miten saat rahaa. En viivyttele enempää.

idea

Erilaisia tapoja saada rahaa

Budjetointi. Jotta voisit saada lisää rahaa ja vaurastua, sinun on ensin tiedettävä oman taloutesi luvut. Minkälaiset tulot ja menot sinulla on kuukausittain? Kuinka paljon sinulla on velkaa? Entä omaisuutta? Osaatko sanoa, kuinka paljon sinulla menee kuukausittain rahaa? Jos et osaa, et luultavasti ole budjetoinut talouttasi.

On ehdottoman tärkeää, että tiedät, kuinka paljon rahaa talouteen virtaa sisälle ja kuinka paljon siitä jää käteen menojen jälkeen. Ota siis kynä ja paperia ja ala listaamaan kk-tason talouttasi. Kirjoita paperille palkka/etuudet ja muut tulot ja laske ne yhteen. Jos et muista ulkoa, voit napata viereesi viimeisimmän palkkanauhan ja tulostaa pankkitilisi tapahtumat parilta viime kuukaudelta.

Listaa ylös menot. Ensin välttämättömyydet kuten vuokra tai yhtiövastike ja lainanlyhennys, vesimaksu, ruoka, vakuutukset, polttoaine ja auton huolto, puhelinlasku, sähkö, lääkkeet, jäsenmaksut ja jätehuoltomaksu. Välttämättömät maksut kuten vakutuukset voivat olla vaikeita hahmottaa kuukausitasolla, mikäli olet valinnut maksun yhdessä erässä. Jaa siis vuosimaksu 12 kuukaudella, niin tiedät, paljonko koko vakuutuksen maksamiseen tulisi kk-tasolla olla varattuna rahaa.

Tee sama esimerkiksi ajoneuvoveron tai minkä tahansa muun kerran vuodessa maksettavan kulun kanssa. Tarkoitus on saada sinut hahmottamaan, jääkö taloutesi viime kädessä plussalle vai miinukselle. Kuukausi on nimittäin lyhyt aika. Jos esimerkiksi maksat asioita luottokortilla, taloutesi tilanne voi lyhyellä tähtäimellä näyttää paremmalta kuin onkaan. Muista, että maksut erääntyvät aina lopulta maksettavaksi.

Kirjoita menoihin erikseen rahallinen arvio satunnaisista mutta toistuvista menoista kuten syntymäpäivämuistamisista, lasten koulujuttuihin liittyvistä maksuista ja kodinkonehankinnoista. Kirjoita erikseen ylös menot, jotka eivät ole pakollisia. Ne voivat olla huvituksia, herkkuja, suoratoistopalveluiden kuukausimaksuja, lehtitilauksia, jäsenmaksuja tai vaikkapa kosmetologikäyntejä. Laske menot yhteen. Laske yhteen kaikki menot ensin omassa kategoriassaan ja lopuksi yhdessä.

Mikä on kuukausitason menojesi määrä? Ylittääkö vai alittaako se kuukausittaiset tulosi? Onko sinulla velkaa vai omaisuutta vai kenties molempia? Nyt tiedät, onko taloutesi ylijäämäinen vai alijäämäinen ja voit joko onnitella itseäsi hyvästä taloudenhallinnasta tai ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin eli karsimaan kulujasi.

Muistathan, että kaikilla meillä tulisi olla taloudellinen puskuri yllättäviä tapahtumia, kuten lomautuksia, sairastumista tai vaikkapa auton hajoamista varten. Summan suositellaan olevan 3-6 kk menojasi vastaava summa. Aloita puskurin kerääminen heti, jos sinulla ei vielä sellaista ole. Budjetointiin on olemassa loistavia apuvälineitä.

Martoilta löydät neuvoja oman talouden suunnitteluun sekä valmiin budjettipohjan ja kirjanpitolomakkeen. Marttojen sivuilta voit tilata myös Hallitse rahojasi-valmennuksen s-postiisi. Takuusäätiön Penno-sovelluksella voit tarkkailla ja hallita talouttasi:

sijoitus

Työstä omaa mieltäsi. Unna Lehtipuu on on viestintäyrittäjä ja tietokirjailija, joka tunnetaan useista sijoittamista ja rahankäyttöä käsittelevistä blogeista ja tietokirjoista. Hänen mukaansa taitomme käyttää rahaa juontuu lapsuuden rahatarinasta eli siitä, minkälaisessa ympäristössä olemme kasvaneet ja miten meille on rahasta puhuttu ja miten siihen on suhtauduttu. Rahaan syntyy siten monenlaisia arvolatauksia, joiden kanssa joudumme työstämään itseämme vielä aikuisiällä, koska ne vaikuttavat haitallisesti omaan talouteemme. Lähde

Yksi parhaista teoistasi saadaksesi lisää rahaa on työstää omaa ajatusmaailmaasi: Mitä sinä ajattelet rahasta? Rikkaista? Työnteosta? Saako rahaa haluta? Voiko kuka vain saada lisää rahaa? Ja niin edelleen. Jos huomaat pääsääntöisesti ajattelevasi rahasta kielteisesti, on lähtökohtasi rahan saamiseenkin kielteinen. Lue lisää rahan psykologiasta: Lassander, Maarit (2020). Rahaviisaus – Mitä jokaisen tulisi tietää rahasta ja mielen hyvinvoinnista. Atena.

Sivustolta Vauras Elämä löydät hyödyllistä tietoa niin säästämiseen, sijoittamiseen kuin taloudellisen vapaudenkin tavoitteluun. Halutessasi voit myös ostaa rahaan ja vaurastumiseen liittyviä valmennuksia. Olen itsekin osallistunut muutamaan niistä ja voin lämpimästi ja käsi sydämellä suositella niitä (suositukseni ei sisällä kaupallista yhteistyötä!):

Sijoita ja laita rahasi kasvamaan. Sijoituskohteita on lähes loputtomiin: erilaiset rahastot, osakkeet, asunnot, raaka-aineet ja hyödykkeet, vertaislainat, start-upit, kryptovaluutta, metsä ja niin edelleen. Perinteisen sijoitussalkun pääset avaamaan nopeasti vaikkapa Nordnetistä, jossa myös minulla on arvo-osuustili. Disclaimer: Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

*Aloita kuukausisäästäminen ja hyödynnä korkoa korolle-ilmiö klikkaamalla TÄSTÄ

Voin omasta kokemuksesta todeta, että sijoitussalkun avattuasi ainoa katumisen aiheesi on se, ettet ole tehnyt sitä jo aikaisemmin! Sillä erityisesti sijoittamisessa aika on rahaa. Tämä ei kuitenkaan ole sijoitusneuvo tai -suositus, sillä niitä en ole pätevä antamaan. Jokainen tekee siis itsenäisesti omat sijoituspäätöksensä ja Learnwell ei ota niistä vastuuta.

kulta

Säästäminen. Käy kriittisellä silmällä läpi sekä pakolliset että ei-pakolliset menosi. Voiko jotain karsia kokonaan pois tai korvata halvemmalla? Voiko jotain tehdä harvemmin tai ilmaiseksi? Esimerkiksi joka lauantainen viiden euron irtokarkkipussi tulee kuukausitasolla melko kalliiksi. Myös terveydellesi olisi parempi vaihtoehto korvata se jollain terveellisemmällä. Se, mitä karsit pois, riippuu täysin taloutesi tilanteesta ja omista arvoistasi. Mikä on oleellista yhdelle, on toiselle silkkaa ylellisyyttä ja rahan tuhlausta. Sinä päätät!

Kilpailuta lainasi eri pankeissa säännöllisesti. Yksi parhaimmista talousblogeista, joita seuraan on Inssin osingot. Bloggaaja on koonnut sivuilleen muun muassa tarinansa ensiasunnon ostamisesta ja asuntolainan kilpailuttamisesta sekä kullanarvoisia neuvoja asp-säästäjälle. Omistettuaan asunnon kahden vuoden ajan kirjoittaja kilpailutti asuntolainansa uudelleen. Vaikka artikkeli on vuodelta 2019, sisältää se paljon ikivihreää tietoa asuntolainaneuvotteluista.

Kilpailuta vakuutuksesi ja puhelinoperaattorisi säännöllisesti. Tämä on niitä tylsiä juttuja, joihin ainakaan itselläni ei aina riittäisi kiinnostusta. Motivaatio voi kuitenkin kummasti nousta kun pienen vertailun tehtyäsi huomaat, että kilpaileva yhtiö tarjoaa sinulle samat edut jopa satasia halvemmalla! Tärkeää on tietenkin perehtyä kunnolla sopimusten ehtoihin ja puhelin/nettilittymän ollessa kyseessä netin toimivuuteen ja nopeuteen.

Omakohtaisesti olen sitä mieltä, että kattava vakuutus tulee lähivuosien Suomessa olemaan entistä arvokkaampi osa omaa taloutta, terveydenhuoltoa ja läheisistä huolehtimista. Toimiva nettiyhteys taas edesauttaa sinua niin monessa kun aloitat rahan saamisen vinkeilläni:) Itselläni on käytössä Moin Rajaton 4G 100 liittymä sekä puhelimessa, tabletissa että läppärissä, jossa käytän nettitikkua ja olen ollut erittäin tyytyväinen kaikkien kolmen laitteen toimintaan.

*Tutustu Moin edullisiin liittymiin täällä!

pihakirppis

Flippaa tavaroita. Osta tuotteita esimerkiksi Kiertonet-sivustolla tai Huutokaupat.comissa ja myy eteenpäin kalliimmalla. Erityisesti Huutokaupat.comissa on usein myynnissä tukkueriä. Osta esimerkiksi joulukoristeita halvalla joulusesongin ulkopuolella ja myy eteenpäin joulusesongin alkaessa. Älä kuitenkaan maksa liikaa ja varmista, että sinulla on toimiva suunnitelma tavarasta eroon pääsemiseksi! Voit toki harrastaa flippausta myös Torissa tai Huutonetissa Facebookin kirppisryhmissä ja perinteisillä kirppareillakin. Lue aina säännöt tarkkaan. Jos olet niitä ihmisiä, joille tuttavat ja perhe tapaavat lahjoittaa tarpeettomia tavaroitaan, pistä itsellesi hyödyttömät mutta hyvälaatuiset ja käyttökelpoiset tavarat myyntiin. Muista kuitenkin aina varmistaa lahjoittajalta, että kiertoon laittaminen on ok hänelle! Voit tutkailla etukäteen netistä, mitä tavaroita ihmiset metsästävät eniten. Hyödynnä sesonkien alkua: esim. Canada Goosen toppatakista saat käytettynäkin hyvän hinnan, mutta kysyntä on taatusti suurempaa syksyllä kuin keväällä (ellei toisessa päässä neuvottele toinen ennakoiva flippaaja).

*Hintaopas.fi on puolueeton hintavertailupalvelu, josta voit hakea esimerkiksi talviurheiluvälineiden tai turvakaukaloiden hintoja: Tutustu palveluun TÄSTÄ.

Järjestä pihakirppis. Voitte myös yhdistää naapuruston kanssa voimanne ja tehdä tapahtumasta houkuttelevamman esimerkiksi kahvitarjoilun ja erilaisten tarjousten avulla (vaatteet 5 euroa pussi tai osta vitosella, saat ämpärin kaupan päälle) avulla.

Järjestä Facebook-huutokauppa (Facebookin ja ryhmän sääntöjä noudattaen, tietysti).

Tee affiliatemarkkinointia: helpoimmin tämä tapahtuu oman verkkosivuston tai blogin kautta. Käytännössä siis suosittelet jotain tuotetta lukijoillesi ja saat rahallisen korvauksen joko linkin klikkauksesta tai ostotapahtumasta affiliatemarkkinoinnin toiselta osapuolelta eli affiverkostolta. Affiliateverkostoissa eri mainostajat ja firmat tarjoavat kampanjoita, joihin julkaisijat kuten sosiaalisen median vaikuttajat voivat osallistua. Tunnetuimmat bloggaajat tekevät kaupallisia yhteistöitä suoraan eri firmojen kanssa, esimerkiksi esitellen ja testaten kosmetiikkaa postauksissaan. He voivat saada korvauksen esimerkiksi kaupallisen blogikirjoituksen julkaisusta tai linkin kautta tehdyistä ostoista. Lisätietoa saat TÄÄLTÄ.

Jos haluat konkreettista apua verkkosivuston perustamiseen ja affiliatebisnekseen osallistumisen kanssa, voin vilpittömästi suositella seuraavaa kurssia (ei sisällä kaupallista yhteistyötä).Jos hoidat hommasi hyvin alussa, voit jatkossa saada tasaisen virran passiivista tuloa hyvin pienellä panostuksella.

Kirjoita e-kirja tai tee digitaalinen tuote. Lisätietoa löydät seuraavilta sivustoilta: Digivallankumous ja Tiia Konttinen

Perusta drop shipping-verkkokauppa. Mitä on drop shipping? Katso täältä.

laptop

Järjestä pop-up kahvila tai pop-up ravintola. Katso lisätietoa täältä. Muista koronarajoitukset.

Vuokraa makkaragrilli ja mene paikalliselle torille myymään makkaraa. Tee tämä joko pop-up muodossa tai toiminimellä. Esimerkiksi vapputori voi olla otollinen paikka höyryävän kuumalle makkaralle, suomalaisten ikisuosikille.

Vuokraa omaisuuttasi: saunapalju, fatbike, trampoliini, erätarvikkeet, asuntovaunu, lastenvaunut tai vaikkapa ompelukone. Kokeile laittaa ilmoitus johonkin seuraavista: lähikaupan ilmoitustaulu, Facebookin soveltuva ryhmä, Nettivuokraus tai Kuinoma . Lue lisää seuraavasta jutusta (vuodelta 2019, mutta kiertotalous on tullut jäädäkseen!).

Myy käsitöitä tai vaikkapa astioita Etsyssä.

Harrastatko valokuvausta? Tarjoa valokuviasi kuvapankkeihin. Lue lisää tääl tai täältä. Vaihtoehtoisesti voit toimia kevytyrittäjänä ja tarjota palveluitasi esimerkiksi häissä ja ristiäisissä.

Ompele ja myy persoonallisia kasvomaskeja.

Myy vanha Iphonesi Swappiessa

Myy vanhoja merkkivaatteitasi osoitteissa Rekki tai Emmy

Myy vanhoja kirjojasi Bookyssa

fatbike

Oletko ikinä kuullut termiä mikrotyö? Alla 2 esimerkkiä mikrotyöstä!

Liity erilaisiin mielipidepaneeleihin. Sinulta kysytään aluksi taustatietoja esimerkiksi sukupuolestasi, koulutuksestasi ja kulutustottumuksistasi. Niiden perusteella saat kyselyjä, joihin vastaamalla saat pisteitä. Pisteillä voit saada joko lahjakortteja tai selvää rahaa Paypal-tilillesi. Itse kuulun sekä Norstatpaneelin, Suomitutkaan, Vaikuttajapaneeliin että Kuluttajapaneeliin. Ahkerasti kyselyihin vastaillen olen parhaimmillaan tienannut useita kymppejä, lähemmäs satasen vuodessa. Toistaiseksi olen hyödyntänyt kaikki pisteeni lahjakortteina, joilla olen ”ostanut” esimerkiksi Tokmannista päivittäistavaroita tai tilannut Fiksuruoasta elintarvikkeita. Käytännössä siis pienen klikkailuvaivan nähtyäni ja aikani odoteltuani olen saanut hakea kaupasta tavaraa täysin ilmaiseksi! Alussa pisteiden keräys on hitaampaa, mutta ahkerasti vastailtuasi touhuun tulee hyvä draivi päälle.

*Klikkaa linkistä niin pääset ansaitsemaan rahaa kyselyillä!

Tienaa rahaa puhelimellasi. Tiesitkö, että vain sallimalla mainosten näyttämisen puhelimesi näytöllä voit ansaita rahaa? Jenkkiläinen Ysense tarjoaa sinulle mahdollisuuden ansaita dollareita Paypal-tilillesi osallistumalla erilaisiin pieniin pelimuotoisiin tehtäviin, testauksiin ja mainosten katseluun. Olen käyttänyt paljon aikaani erilaisten nettisivustojen ansaintamahdollisuuksien googlailuun ja Ysense nousee useassa yhteydessä esille luotettavana ja turvallisena tahona. Itse en ole vielä tätä sivustoa ehtinyt testaamaan. Ysense

Myy osaamistasi (jos et osaa mitään, opettele ensin uusi taito) ja tarjoa palveluitasi. Tähän on monta väylää. Omaat varmasti jonkun taidon, jota ihan kaikilla muilla ei ole? Osaat kenties koodata, tuottaa sisältöä eli kirjoittaa, kääntää, kuvittaa, oikolukea, ottaa upeita valokuvia, luoda täydellisen ja napakan ansioluettelon, opettaa matematiikkaa tai suomen kielioppia, ymmärrät hakukoneoptimointia tai osaat myydä ja markkinoida tai ommella. Osaatko leipoa maan parhaat korvapuustit tai siivota kuten ammattilainen? Voit tarjota palveluita kuten logon suunnittelua, oikolukua tai käännöksiä maailmanlaajuisesti sivustoilla Upwork, Freelancer tai Fiverr.

Kotimainen vastine on Nerot . Sivusto Ukko.fi taas on kevytyrittäjyyspalvelu josta voit aloittaa ja kokeilla turvallisesti ideaasi kevytyrittäjänä ennen kuin perustat toiminimen tai aloitat täysipäiväisen yrittäjyyden. Ukko.fi myös hoitaa puolestasi kirjanpidon ja veroilmoituksen. Eli käytännössä juuri ne ikävimmät puolet yrittäjyydessä. Lisäksi liittyminen on ilmaista.

Kokeile googlata avoimet työpaikat sisällöntuottaja tai virtuaalinen assistentti. Sisällöntuottamisessa tärkein taito on osata kirjoittaa, omata hyvät digitaaliset taidot ja hallita somekanavien käyttö. Visuaalisesta silmästä ja valokuvaustaidosta sekä markkinoinnin perusteista ja hakukoneoptimoinnista ei ole haittaa. Ja tiedätkö, kaikkia näitä taitoja voi myös opetella hyvinkin nopeasti!

Opeta IT-taitoja ikäihmisille. Voit ottaa yhteyttä vaikkapa työväenopistoon, josko heillä olisi tarvetta ohjaajalle.

Ala koululaisen tai lukiolaisen virtuaaliseksi tukiopettajaksi.

Ala osa-aikaiseksi henkilökohtaiseksi avustajaksi. Näitä on tarjolla enenevässä määrin väestön ikääntyessä. Mikäli työ ei vaadi hoitoalan koulutusta, sinulla on hyvät mahdollisuudet selvitä tehtävästä mikäli olet halukas oppimaan uutta, olet reipas ja ahkera ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Hoida lemmikkejä ihmisten lomien tai työmatkojen aikana. Mikäli sinulla on omia lemmikkejä, asiakkaan on helpompi luottaa rakas lemmikkinsä hoiviisi.

Tue kotimaista alkutuotantoa ja ryhdy kausityöntekijäksi mansikkatilalle tai vaikkapa kasvihuoneelle.

Opeta Zoomin kautta tai Youtubessa esimerkiksi joogaa, meditaatiota tai matematiikkaa. Jos videosi Youtubessa ovat tarpeeksi suosittuja, voit alkaa tienaamaan mainoksilla. Zoom-kursseja voit tarjota vaikka omien nettisivujesi kautta.

Korona-aikana ruoan ja tavaroiden verkkokauppa on kasvanut räjähdysmäisesti. Hae hyllyttäjäksi tai tilausten käsittelijäksi.

virtuaaliopetus

Marjastus, sienestys ja muiden luonnontuotteiden kerääminen ja jälleenmyyminen (pakuri, katajanmarja, kihokki, kävyt, koivunmahla…muista aina tarkistaa säännöt eri luonnontuotteiden keräämiselle, eli tarvitaanko esimerkiksi maanomistajan lupa!) Syksyllä 2019 suomalaistislaamolla oli esimerkiksi puutetta kotimaisista katajanmarjoista. Katso tästä miksi kihokkia kannattaa kerätä.

kantarelli

Kasvata hyötykasvien taimia ja myy ne eteenpäin. Koronakeväänä kauppojen taimien saatavuudessa voi nimittäin olla katkoksia. Suosittuja ovat esimerkiksi tomaatti, kurkku ja kesäkurpitsa sekä erilaiset kesäkukat.

Tarjoa muuttoapua. Jos olet vahva ja valmis auttamaan laatikoiden kantamisessa, hyvä. Jos omistat pakettiauton, vielä parempi. Jos vielä satut saamaan käsiisi muuttolaatikoita, loistavaa!

muuttolaatikot

Sait juuri 35 vinkkiä siihen, miten saada rahaa. Toivottavasti nappaat jonkun tai joitakin vinkeistä käyttöösi ja alat tienaamaan rahaa itsellesi. Haluat varmastikin toimia oikein ja vastuullisesti, joten tarkista aina verottajan ohjeistus erilaisiin tienaustapoihin.

Pehmeät arvot ja 9 menetelmää, jotka auttavat rahan saamisessa

Kun haluamme saada rahaa, se tarkoittaa usein jonkin tuotteen tai palvelun myymistä. Myyminen taas on ostavan osapuolen vakuuttamista siitä, että voimme tarjota hänelle lisäarvoa, jota ilman hän ei halua tai voi olla. Nyt käyn läpi muutamia pehmeitä arvoja, jotka auttavat myymisessä.

Hyvät esiintymistaidot, vakuuttava ja itsevarma olemus sekä hyvät käytöstavat auttavat pitkälle. Kun tapaat uuden ihmisen, miten tervehdit? Onko kättelysi veltto ja epävarma vai napakka ja ystävällinen? Katsotko silmiin? Käytätkö ihmisen etunimeä häntä tervehtiessäsi: ”Hei Jukka, kiva tutustua. ” Hymyiletkö? Yltääkö hymy aina silmiisi asti?

Osaatko kuunnella? Oletko läsnä vai keskitytkö koko ajan johonkin muuhun kun sinulle puhutaan? Keskitytkö itseesi vai toiseen? Entä oletko aidosti valmistautunut, kun on aika esitellä itse tuote? Kaikilla näillä asioilla voi olla suuri vaikutus, kun yrität myydä ajatuksiasi tai tuotteitasi muille ihmisille.

Me ihmiset myös tuppaamme pitämään ihmisistä, joiden kanssa meillä on jotain yhteistä. Älä kuitenkaan keksimällä keksi noita asioita, sillä feikkiys paistaa myös läpi. Älä myöskään tyrkytä tai pakkokauppaa tuotettasi. Ole ratkaisukeskeinen, älä jumitu omaan näkökulmaasi vaan ota selvää asiakkaasi aidosta tarpeesta. Pyri aina aidosti tuottamaan lisäarvoa ja auttamaan. Tuolloin arvosi ja kova työsi myös huomataan. Suosittelen myös ottamaan osaa jonkinlaiseen äänenkäytön ja esiintymistaidon valmennukseen.

Vaikuttamiskyky on yksi ominaisuus, jota haluat tavoitella. On olemassa yhdeksän keskeistä menetelmää, joiden avulla voit vaikuttaa muihin ihmisiin. Me käytämme usein sitä tuttua, omaa tapaamme vaikuttaa toisiin. Lähde: The mindgym – mielen mestariksi (2005). Otava. Mieti vaikka, miten tapaat puhua puolisollesi, kun haluat häneltä jotain. Käytätkö järkipuhetta? Kenties pakotat hänet tekemään jotain? Vai pyydätkö yksinkertaisesti palvelusta? Yhdeksän vaikuttamismenetelmää ovat:

  • Järkipuhe

  • Inspiroiminen

  • Kyseleminen

  • Hyvä olo

  • Diili

  • Palvelus

  • Äänettömät liittolaiset

  • Auktoriteetti ja viimeisenä…

  • …Pakottaminen

On varmastikin selvää, että pakottaminen on myyntikeinona tehottomin. Auktoriteetin asemasta annettu suositus taas saattaa toimia, mutta kalskahtaa myös pakottamiselta. Äänettömät liittolaiset tarkoittavat Ostoskanavaltakin tuttua puhetta: ”Tuhannet tyytyväiset asiakkaamme eivät enää luopuisi tuotteesta X kerran sitä kokeiltuaan”. Asiakaskokemukset ovatkin arvokkaita, sillä yleensä niihin luotetaan ja niitä tutkitaan ennen ostopäätöstä.

Palvelus taas on suoraa palveluksen pyytämistä. Se taas ei toimi liian usein käytettynä. Diilillä tavoitellaan molemmipuolista hyötyä: kun minä annan sinulle tämän, sinä annat minun tehdä näin. Diili ei välttämättä ole 100% voitto myyjälle, mutta molemmat osapuolet hyötyvät. Näin ollen sillä voidaan houkutella ostajaa tekemään ostopäätös.

Hyvä olo taas tarkoittaa sitä, että tehdään ostajan olo mahdollisimman mukavaksi. Hänelle tulee niin hyvä olo, että ostopäätöksellään hän tavallaan jatkaa tuota hyvän olon tunnetta mahdollisimman pitkälle. Menetelmässä ei saa kuitenkaan olla liian läpinäkyvä tai teeskennellä. Hyvän olon luomisen tulee olla sinulle luonnollista ja aitoa, silloin asiakaskin kokee sen aitona. Menetelmä ei välttämättä tarkoita mielin kielin olemista, vaan esimerkiksi toisen huomioimista, teekupillisen tai ilmaisen neuvon tarjoamista ja vilpitöntä kehua.

Kyselemisen pointti taas on esittää tarkoin mietittyjä kysymyksiä, jotka varovaisesti ohjaavat ostajaa tiettyyn pisteeseen. Lopputuloksena ostaja päätyy ajattelemaan, että hän itse omatoimisesti on päätynyt ostopäätökseen. Tähän perustuu myös esimerkiksi terapia: asiakas saadaan itse oivaltamaan asioita sen sijaan, että terapeutti selittäisi niitä hänelle.

Inspiroiminen on innostava tapa saada aikaan ostopäätös. Järkipuhe perustuu siihen, mikä on järkevää ja loogista. Inspiroinnissa taas vedotaan sydämeen, tunteisiin ja ihmisen pyrkimyksiin tavoitella parempaa. Monet historian parhaista puhujista olivat loistavia inspiroimana ihmisiä: Martin Luther King ja John F. Kennedy taisivat ihmisten innostamisen. Ollakseen taitava inspiroija tulee kuitenkin esiintyä innostavasti, energisesti, vahvasti ja vakuuttavasti. Toisin sanoen, tulee luottaa omaan tuotteeseensa ja osaamiseensa.

Miten saada rahaa?

Tässä artikkelissa lupasin vastata sinulle kysymykseen: miten saada rahaa? Kerroin 35 eri tavasta saada rahaa. Sen lisäksi olemme sivunneet hieman rahan psykologiaa, sisäistä dialogia ja pehmeitä arvoja ja erilaisia vaikuttamistapoja. Toivottavasti sait uutta mietittävää ja motivaatiota rahan tienaamiseen.

Muista, että loppujen lopuksi on kyse vain rohkeudesta ja päätöksestä kokeilla jotain uutta. Liian moni meistä jää vain odottamaan, että elämä tuo jotain hyvää luoksemme. Mitä jos menisitkin itse hakemaan sen hyvän? Käytä luovuuttasi jo nyt ja mieti, miten juuri sinä voisit saada rahaa. Kirjoita paperille hulluimmatkin ideasi! Sen jälkeen hanki tarvittava tieto, tee suunnitelma ja ala toteuttamaan sitä pienin askelin. Ympäröi itsesi oikeanlaisilla ihmisillä ja tee töitä.

Ole kärsivällinen, rohkea ja luota omaan visioosi. Lämmin kiitos sinulle, että luit artikkelini.

aika-on-rahaa