kirppis

Miten saada rahaa – tienaa kirppislöydöillä

Tämä artikkeli sisältää affiliatelinkkejä. Linkit on merkattu *-merkillä.

Pidätkö sinä kirpputoreilla käymisestä? Itse käyn ajoittain. Harmikseni aikaa on harvoin rauhalliseen käyskentelyyn, jota vaaditaan todellisten löytöjen bongaamiseen. Kirpputoreilta voit nimittäin löytää silloin tällöin todellisia aarteita, jos onni sattuu kohdalleen.

Parhain löytöni on tähän mennessä ollut Raija Uosikkisen Arabialle suunnittelema voipytty, joka nökötti odottamassa minua sotkuisen kirpputoripöydän romujen seassa, unohdettuna. Hintaa oli vaivaiset 5 euroa. Myin pytyn eteenpäin hintaan 25 euroa. Rahallisesti summa ei ole päätä huimaava mutta prosentuaalisesti tein erittäin hyvän voiton.

Tässä artikkelissa kerron sinulle, mitä tuotteita kirppiksiltä kannattaa tietoisesti etsiä, jos haluat myydä tuotteita eteenpäin ja ansaita niillä rahaa. Artikkelin lopussa vinkkaan muutamiin suosituimpiin sovelluksiin ja nettisivustoihin, joiden kautta voit myös tienata. Kurkataan kuitenkin ensin, mikä parhaiden kirppishaukkojen salaisuus oikein on.

kirppis2

Miten tienata rahaa kirpputorilöydöillä – mestareiden salaisuus

Parhaat ja aktiivisimmat bongaajat ja arvokkaita löytöjä tehneet paljastavat yleensä kaksi ”salaisuuttaan”: he käyvät kirpputorilla usein ja he käyvät lukuisilla eri kirpputoreilla. He siis todellakin käyttävät aikaa kirpputoreilla käymiseen. Voidaan puhua jopa kirppiskierroksista, joita he tekevät säännöllisesti, useita kertoja viikossa.

Kirppikselle kannattaa myös suunnata heti aamuituimaan aukeamisen aikaan ennen kuin pöytiä on ehditty myllätä läpi. Arkipäivinä kävijöitä on luonnollisesti vähemmän kuin iltaisin ja viikonloppuisin. Itsepalvelukirppiksellä käydessäsi on hyvä tiedostaa se päivä, jolloin myyjät vaihtuvat eli pöytien tarjonta päivittyy. Silloin haluat osua paikalle ensimmäisten joukossa.

Pidä puhelin lähellä ja googleta löytösi, jos olet epävarma sen aitoudesta/alkuperästä/arvosta.

Tiedäthän, että ruokakaupoissa halvimmat tavarat, kuten kaupan oman halpamerkin tuotteet, ovat aina alahyllyllä? Silti ne ovat yleensä aivan yhtä hyviä tai parempiakin laadultaan kuin keskihyllylle sijoitellut tuotteet, joita meidän halutaan ostavan. Joskus myös kirpputoreilla alahyllyjen epämääräisiin laatikoihin ja laareihin on saattanut eksyä hiomaton timantti eli löytö, jonka arvon on suurempi kuin myyjä arvaisikaan.

vintage

Jos olet kiinnostunut tietystä tuoteryhmästä kuten vaikkapa design-lasista, perehdy aiheeseen! Kyllä tuhansien eurojen design-maljakkoja on löydetty puhtaalla tuurillakin mutta opiskelemalla aihetta vältyt pahimmilta mokilta ja opit tunnistamaan aidon tuotteen jo kauempaa.

On hyvä muistaa, että uustuotantoakin tehdään paljon ja pienetkin säröt vaikuttavat heti tuotteen jälleenmyyntihintaan. Lisäksi suomalaisten tietoisuus tuotteiden arvosta on lisääntynyt viime vuosina, joten kilpailijoitakin on.

Ilta-Sanomien artikkelin mukaan 5 toimivaa tapaa tienata kirppislöydöillä on 1) ostaa pilkkahintaan ja laittaa uudelleen myyntiin kalliimmalla, 2) käyttää paikallista (ja pienehköä) FB-ryhmää 3) myydä merkkivaatteita, 4) korjata tuote ja myydä se korjattuna eteenpäin kalliimmalla ja 5) myydä tuote, jonka arvo on noussut ajan myötä.

Miten saada rahaa kirppislöydöillä – keskity sesonkiin ja perehdy trendeihin

Muista kurkata esimerkiksi Tori.fi:stä, mitä muut haluavat tällä hetkellä ostaa tai vuokrata! Esimerkiksi talven lähestyessä aletaan kysellä lasten merinovillavaatteiden perään.

Myös lastenrattaisiin ja -vaunuihin kysellään säännöllisesti varaosia. Tietyt lastentarvikkeet, kuten Stokken Tripp Trapp ovat aina suosiossa.

Huutonetin huudetuimpiin tuotteisiin on myös hyvä perehtyä. Esimerkiksi sodan aikaisille puhdetöille on siellä oma ostajakuntansa. Myös netin vuokrauspalveluista näet, mille tuotteille on kysyntää.

Tai ainahan voit kysäistä perinteisen kirpparin myyjän mielipidettä. Hän on aitopaikalla ja näkee, mikä tavara päivittäin liikkuu ja mikä ei.

kirppis3

Miten saada rahaa kirppislöydöillä – panosta ajattomaan laatuun

Jos haluat aidosti tienata rahaa kirppislöydöilläsi, kannattaa panostaa laatuun, joka kestää aikaa. Trendit muuttuvat ja somevillitykset vaikuttavat eri asioiden suosioon mutta on myös paljon tuotteita, joiden arvo säilyy vuodesta toiseen.

Tässä tapauksessa saatat joutua odottamaan kärsivällisesti, että tuotteesi herättää kiinnostusta, joten aivan akuuttiin rahapulaan en tätä(kään) suosittele.

Miten saada rahaa – tavaran flippaus ja kirppistrokarit

Taitavimmat tavaran flippaajat etsivät ensin tarpeen ja sitten vasta itse tuotteen. Esimerkiksi: Korona-aikana näytönohjaimet ovat olleet kuumaa kamaa. Ovela flippaaja on etsinyt ostajan tuotteelle esimerkiksi Tori.fistä. Hän hankkii tuotteen käytettynä halvemmalla ja myy sen eteenpäin kalliimmalla.

Koska flippaus vaatii taitoa ja sisältää jonkin verran riskejä, on ainakin alkuun ehkä parempi keskittyä myymään tuotteita, jotka sinulla on jo hallussasi. Mikäli flippaus alkoi kiinnostaa enemmänkin, aloita lukemalla tämä artikkeli.

Paljon kritisoitukin flippaustapa liittyy ostamasi kirppistuotteen jälleenmyymiseen kalliimmalla hinnalla samalla kirpputorilla, mistä olet sen ostanutkin. Tällaista toimijaa kutsutaan perinteisillä kirpputoreilla kirppistrokariksi.

Melko yleinen asenne trokareita kohtaan tuntuu olevan paheksunta. Toisaalta, jos maksat tuotteesta kuten sovittu ja myyt sen oston jälkeen, tavara on sinun omistuksessasi ja saat tehdä sillä mitä haluat? Itse käyttäisin tässä tapauksessa harkintaa. Onko kenties kuitenkin parempi viedä tuote tarjolle toiselle kirppikselle?

Loppuun mainittakoon, että myös Lidlin kausituotteita (vaatteita ja jalkineita) on flippailtu somessa ahkerasti. Esimerkiksi Lidlin logolla koristelluista lenkkareista sai saksalaisketjun myymälässä maksaa 15 euroa – trokarit pyysivät satasia! Lähde

second-hand

Miten saada rahaa – tee toimintasuunnitelma

Onkin hyvä aina tarkistaa myytäväksi suunnittelemasi tuotteen liikkuvuus ennen kuin alat hamstraamaan tiettyjä esineitä rahankiilto silmissä. Sen lisäksi sinun on aina löydettävä se oikea ostaja. Mieti siis etukäteen tarkkaan, mitä tuotteita kirppikseltä tai netin sivustoilta kannattaa ostaa jälleenmyyntimielessä ja mitä ei.

Tee edes jonkinlainen alustava suunnitelma jälleenmyynnille ja ole valmis joustamaan. Joskus voi myös käydä niin, että tavara ei vain liiku. Pohdi silloin, onko valitsemasi foorumi varmasti oikea paikka kaupitella kyseistä tuotetta? Luksusmekkoa ei esimerkiksi kannata lähteä myymään perinteisellä itsepalvelukirppiksellä.

Riskittömin tapa aloittaa flippaus on hankkia tuote esimerkiksi Tori.fi:n annetaan – osiosta ja myydä se sitten eteenpäin. Alkuperäisen sijoituksesi ollessa pyöreät nolla euroa, pienikin tuotto on puhdasta voittoa.

Onkin hyvä muistaa, että jo 10 euron voitto on voitto. Aina ei ole mahdollista saada satasia. Ole siis nöyrä äläkä käytä ketään hyväksesi vaan pelaa reilua peliä, omatuntosi mukaan.

On myös hyvä muistaa, että kaikki tässä artikkelissa kirjoittamani on minun mielipidettäni. Sinä saatat tietää paremmin esimerkiksi luksusbrändien hinnat kuin minä.

Älä siis luota yksinomaan tämän artikkelin tietoihin vaan tutki, mikä parhaiten liikkuu esimerkiksi sinun paikkakuntasi kirpputoreilla.

Toinen tärkeä huomio: muistathan aina noudattaa kirppiksien, olivatpa ne sitten konkreettisia tai verkossa, sääntöjä ja etikettiä! Hyvät tavat, luotettavuus ja reilu peli on kaiken A ja O.

kirppisloyto

Miten saada rahaa kirppislöydöillä -mitä kirpputorilta kannattaa etsiä?

Parhaat vinkit

 • Massiivipuiset huonekalut. Jykevät, aidosta puusta valmistetut laatuhuonekalut pitävät aina pintansa ja niille löytyy myös aina ostajia. Parasta on jos huonekalu on moitteeton mutta myös kunnostettaville löytyy oma ostajakuntansa.
 • Design-astiat, kuten kestosuosikit Iittala ja Arabia, Oivan Toikan lasilinnut, Artekin tuotteet, rottinkikalusteet ja vintage-valaisimet. Facebookista löydät eri brändien ryhmiä, joissa saat jonkinlaisen käsityksen hintatasosta.

 • Arvolaukut ja merkkihuivit. Ns. mummopöydistä voi löytää näitäkin, samoin kuin luonnonkuiduista menneinä vuosikymmeninä valmistettuja laatuvaatteita.
 • Suomalaista designia olevat arvokorut.

 • Nahkatakit. Tällä hetkellä myös ysärihenkiset nahkatakit menevät kaupan.
 • Vanhat Levikset.
levikset-second-hand
 • Kotimaisten vaatevalmistajien laatuvaatteet ja jalkineet. Erityisen laadukkaita ovat aidot villa- pellava-, silkki-j a nahkavaatteet.Muista aina tarkistaa saumat, napit, vetoketjut sekä kenkien korot ja korkolaput. Tarkista tuotteen tahrattomuus ja haistele kainalot hikipinttymien varalta.Villa- ja silkkivaatteet kannattaa turkiskuoriaisten varalta laittaa ensin pakkaseen ja sitten pesuun. Lähde . Muutenkin on hyvä vähintäänkin tuulettaa kirppikseltä ostamasi vaate perusteellisesti.
 • Ulkomaalaiset luksusbrändit kuten Michael Kors, Fendi tai Burberry. Usko tai älä, näitäkin on löydetty kirppiksiltä.

 • Työkalut ja työkoneet. Katso tätä.
 • Hyväkuntoiset urheilu-ja harrastusvälineet.
tyokalu

 • Kaikenlainen keräilytavara, jolle on netissä oma ostajakuntansa. Esimerkiksi vanhat kolikot ja setelit, sotamemorabilia kuten arvomerkit ja tuntolevyt, puhdetyöt, kypärät ja propaganda. On kuitenkin hyvä muistaa, että mitä erikoisempi tuote, sitä vaikeampi myös on löytää potentiaalinen ostaja. Toisaalta, jos tuo erikoinen tuote on vaikkapa The Beatlesin White Album, silloin olet osunut jättipottiin!:))

 • Pleikkarit.
 • Harvinaiset pelipaidat.

Luonnollisesti tämä lista ei ole kattava. On mahdollista tehdä tiliä oikeastaan millä tahansa, kunhan vain hinta on oikea ja kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Tutki siis nettiä, googlaa, liity Facebookin kirppis-ja brändiryhmiin ja ennen kaikkea käy kirpputoreilla tai nettikirpputoreilla! Ainoa tapa tehdä tiliä on aloittaa. Täysin vaivatonta se ei kuitenkaan ole. Raha ei putoa käsiisi taivaasta ja välillä voi tulla takkiinkin. Mutta hei, se on elämää!

retro

Miten saada rahaa – parhaat verkkosivustot ja sovellukset käytetyn tavaran etsijälle

 • Facebookin paikalliset kirppisryhmät
 • Facebookin brändiryhmät, esimerkiksi julkinen ryhmä Vintagen ystävät, Muumi-mukit osto ja myynti jne.
 • Gem. Suomalaisten suunnittelema sovellus vintagevaatteille.
 • Vestiaire Collective -ulkomaalainen sivusto käytetyille luksusmerkkivaatteille, joissa myös vintagea.
 • Radhica. Vintage-vaatteisiin erikoistunut suomalainen verkkokauppa.

 • Zadaa. Helppokäyttöinen sovellus käytettyjen vaatteiden myyntiin ja ostoon.
 • Swappie. Haluatko myydä vanhan Iphonesi?

 • Onko muutto edessä tai haluat vain yksinkertaisesti eroon vanhasta sohvasta tai ruokapöydästä? Helpoin ja mukavin tapa on myydä kalusteesi *Mjuk.fi:ssä! Mjuk.fi noutaa kalusteesi toivomanasi ajankohtana kotoasi ja hoitaa koko myyntiprosessin puhdistuksesta, kuvauksesta ja varastoinnista aina markkinointiin ja myyntin asti. Helpompaa ei voisi olla! Myyntituotto maksetaan suoraan tilillesi! Voit myös itse shoppailla kaupassa ja kalusteet toimitetaan kotiintoimituksella. Laita kalusteesi nyt helposti myyntiin klikkaamalla *tästä!
Mjuk.fi
 • Rekki.fi. Laadukkaita second hand-tuotteita. Joukossa niin luksusbrändejä kuin markettitavaraakin. Kehuttu palvelu.
 • Emmy. Suomen suurin second hand-merkkivaatteiden verkkokauppa. Ainutlaatuinen ”Avaimet käteen”-palvelu.
 • Huutokaupat.com
 • Kiertonet

Yhteenveto

Tämän artikkelin alussa lupasin kertoa sinulle, miten tienata rahaa kirppislöydöillä. Toivon, että sait käyttöösi hyviä vinkkejä ja ideoita. Kaikessa on aina riskinsä mutta jos joka tapauksessa pidät kirppiksillä kiertelystä ja/tai nettikirppisten valikoiman selailusta, tavaroiden jälleenmyyminen voi olla sinun juttusi. Toivotan sinulle jännittäviä löytöjä ja paksua tiliä:)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *