kukoistava-sina

Lopeta suorittaminen ja aloita tutustumismatka aitoon itseesi – sillä sinullakin on lupa kukoistaa!

*Lopeta suorittaminen – aloita tutustumismatka aitoon itseesi -verkkokurssi on saatu ja arvioitu kaupallisessa yhteistyössä Nitas Terapia-, koulutus- ja työnohjauspalvelut kanssa. Artikkelin kansikuva: Nitas Terapia-, koulutus-ja työnohjauspalvelut.

**Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä, jotka on merkitty **-merkillä. Jos linkkiä klikattuasi päädyt ostamaan kyseisen tuotteen, saan palkkioksi pienen rahallisen korvauksen, joka käytetään sivuston kehittämiseen. Pelkkä linkin klikkaaminen ei velvoita sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Kenen elämää elät?

Havahdutko sinä ikinä tunteeseen, että elät jonkun muun elämää?

Et ymmärrä, miten päiväsi täyttyy kuin vaivihkaa tehtävistä ja rutiineista, kenties ihmisistäkin, joista et oikeastaan niin välittäisi. Saatat katsoa itseäsi kuin ulkopuolelta, miettien, että kuka tuo ihminen on? Et enää tunnista itseäsi. Oikeastaan et edes tiedä, kuka olet ja mitä haluat.

Saatat käyttää suuren osan ajastasi muiden auttamiseen tai muiden odotusten ja toiveiden täyttämiseen. Ilo, motivaatio ja merkityksen tunne ovat hukassa. Et ehkä muista, milloin nauroit viimeksi antaumuksella.

Miten ihmeessä päädyit tähän tilanteeseen?

Oletko kokenut elämässäsi vastoinkäymisiä, jotka ovat muuttaneet asennettasi tulevaan, etkä osaa enää nauttia mistään? Päivät tuntuvat vastoinkäymisiltä vastoinkäymisten jälkeen. Teet kaikkesi muttet silti saa mitään takaisin?

Ehkä olet oppinut jo lapsuudesta hakemaan hyväksyntää ja rakkautta suorittamalla?

Tai kenties teet itsellesi tärkeitä asioita mutta hampaat irvessä suorittaen– etkä lopputuloksena nauti niistä hetkeäkään?

Suoritatko päivääsi sen sijaan, että pysähtyisit hetkeksi ja miettisit, mistä tuo merkityksettömyyden tunne oikein johtuu? Vuorokauden tunnit, minuutit ja sekunnit täyttyvät velvollisuuksista kuten töistä, lasten harrastuksista, ruokaostoksista, laskujen maksamisesta, yritystoiminnan pyörittämisestä tai muiden tarpeiden tyydyttämisestä.

Ehditkö edes hengähtää?

rentoudu

 

Rentoudu. Helpommin sanottu kuin tehty?

Lopeta suorittaminen ja ala elää

Toisinaan suorittaminen voi olla hyväkin juttu – et ehdi turhaan murehtimaan tai rojahtamaan sohvalle valittelemaan. Olet tehokas ja kenties ylpeäkin itsestäsi, saathan tehtyä useita eri asioita yhtä aikaa kaiken kiireen ja stressin keskellä.

Asiassa on yksi iso MUTTA, sillä…

…pidemmän päälle elämän väkisin läpi puskeminen ei kuulosta oikein terveeltä toimintamallilta. Elämä kun ei ole suorittamista, vaan elämistä varten.

Vai mitä luulet, tuletko vanhoilla päivilläsi toteamaan: Olisinpa ollut tehokkaampi ja suorittanut enemmän! Painanut töitä oikein niska limassa!

TUSKIN.

Mikään ei tunnu miltään ja mikään ei ikinä ole tarpeeksi. Et ehdi pysähtyä siihen kuuluisaan hetkeen. Et näe upeita asioita ympärilläsi. Vaikka tietäisit, mitä haluaisit muuttaa, et tiedä, mistä aloittaa.

Mahdollisuus muutokseen on olemassa

Muutoksesi voi alkaa vasta, kun ymmärrät seuraavan:

Jotta elämäsi voisi muuttua mielekkäämmäksi ja itsesi näköiseksi, sinun on itse otettava vastuu elämästäsi. Sinun itse, ei kenenkään muun.

Saatat nyt miettiä, että sinulla ei ole aikaa. Tai et vain jaksa. Olet jo tehnyt niin paljon, etkä silti ole saanut haluamaasi. Ehkä koet, että itseesi panostaminen, pysähtyminen ja itsesi etusijalle laittaminen on pois rakkaimmiltasi.

Eikö olisikin ihanan vapauttavaa, jos voisit oikeasti sanoa eläväsi täyttä elämää? Tekeväsi asioita, joista nautit ja jotka ovat sinulle merkityksellisiä? Eläen tasapainoista elämää, jossa eri osa-alueet eivät riitele keskenään.

Tämä kaikki on mahdollista.

Vai jatkatko mieluummin vanhalla tiellä: hukassa, lannistuneena ja uskoen, ettet voi muuttaa elämäsi suuntaa?

uusi-alku

 

Sinulla on valta muuttaa elämäsi suunta parempaan.

Ole paras ystäväsi ja lopeta suorittaminen – nyt!

Sinun on mahdollista ottaa elämäsi ohjat takaisin käsiisi. Tärkeintä on, että opit pysähtymään hetkeen. Se on aivan oleellinen taito ja mitä vähemmän siihen tuntuu olevan aikaa, sitä kipeämmin sen tarpeessa olet. Kun opettelet pysähtymään hetkeen opit näkemään, mikä on aidosti tärkeää.

Seisahtumalla pääset tutkailemaan omia tunteitasi ja ajatuksiasi. Tiesithän, että tunteet voivat toimia niin sinua vastaan kuin puolestasikin? Kun opit tarkastelemaan ajatuksiasi puolueettomasti punniten, mahdollistat elämässäsi isoja muutoksia positiiviseen päin. Ei siis ole ollenkaan sama, mitä ja miten ajattelet. Positiivisella, rakentavalla ajattelulla ja itsetutkiskelulla avaat polkuja uusiin, ennennäkemättömiin mahdollisuuksiin.

Kun taas opit tiedostamaan omat sisimmät arvosi ja elämään niiden mukaisesti, vältyt sisäisiltä ristiriidoilta, jotka usein aiheuttavat konflikteja, hukassa olemisen tunnetta ja ahdistustakin. Älä siis toimi itseäsi ja arvojasi vastaan, jos haluat olla onnellinen.

Erityisesti me naiset olemme usein huonoja ilmaisemaan omia tarpeitamme. Sinäkin olet ehkä tottunut tukahduttamaan omat toiveesi. Et ehkä ole oppinut ilmaisemaan niitä edes puolisollesi. Lopputuloksena syytät puolisoa siitä, ettei hän ikinä ajattele sinun tarpeitasi. Kuulostaako tutulta? Mutta miten ihmeessä hän voisi niistä tietää, jos et niitä tunnusta edes itsellesi? Käännä siis katse peiliin toisen syyttämisen sijasta ja ota vastuu onnestasi.

Elämässäsi on myös useita eri rooleja, joita saatat tälläkin hetkellä toteuttaa yhtäaikaisesti. Esimerkiksi äidin roolia on vaikea sulkea pois muilla elämäsi osa-alueilla. Siksi onkin erittäin tärkeää tiedostaa kaikki elämäsi roolit ja niiden ominaisimmat piirteet. Ymmärtämällä niitä ymmärrät toimintaasi ja sen seurauksia ja mahdollistat muutoksen parempaan elämään.

Kaikki tämä kuulostaa loogiselta, eikö?

Olet ehkä hämmentynyt, sillä et tiedä, mistä kaiken tuon itsetutkiskelun aloittaisit? Ei hätää.

Minulla on sinulle ratkaisu.

uusi-sina

 

Kun taakka harteillasi painaa, on aika pysähtyä.

Kotiäiti suorittaa ja löytää avun

Pienten lasten äitinä jatkuva suorittaminen on minullekin tuttua. Olen myös kontrollifriikki ja pidän siitä, että asiat tehdään minun tavallani. Välillä unohdan, että kahden pienen lapsen kotiäidin ei tarvitsekaan pystyä samaan kuin vaikkapa työssäkäyvän lapsettoman. Silti asetan itselleni tiukkoja tavoitteita niin äitiyden, henkisen ja fyysisen terveyden kehittämisen ja sivutoimisen yrittäjyyden suhteen. Niin ja hyvä äiti ja puolisokin pitäisi ehtiä olemaan, totta kai.

Välillä tämä kaikki on yksinkertaisesti liikaa. Tuntuu, ettei mikään riitä ja minä en ikinä riitä kaikkeen, mihin pitäisi. Onneksi kuitenkin törmäsin muutamien onnekkaiden yhteensattumien kautta verkkokurssiin, joka on kuin minulle suunniteltu! Sain etuoikeuden osallistua tälle kurssille ensimmäisten joukossa. Nyt jaan sinulle kokemukseni.

Kurssin nimi on **Lopeta suorittaminen – aloita tutustumismatka aitoon itseesi. Kurssin kouluttajana toimii ratkaisukeskeinen terapeutti Nita Laitinen (Nitas Terapia-, koulutus- ja työnohjauspalvelut).

**Kyllä, haluan luopua suorittamisesta ja elää itseni näköistä elämää!

Muistathan lisätä ostoskorissa ALENNUSKOODIN LEARNWELL, niin saat 10% alennusta kurssin hinnasta! Alennuskoodi on voimassa syyskuun -21 loppuun asti.

eroon-suorittamisesta

 

Sinäkin voit löytää oman mielipaikkasi, vaikka joka päivä!

Verkkokurssin sisältö

Tämä neljän viikon kurssi pohjautuu vahvasti ratkaisukeskeiseen ajatteluun ja positiiviseen psykologiaan. Siellä saat käytännöllisiä neuvoja ja harjoitteita ilman monimutkaisia tieteellisiä termejä. Kurssi koostuu jokaviikkoisista äänitteistä, kuten tietoisen läsnäolon harjoittamisesta. Lisäksi se sisältää tehtäviä, jotka rakentuvat mm. oman suorittamisen, arvojen ja ajankäytön, elämän eri roolien ja tarpeiden tiedostamisesta.

Lähtökohtana koko kurssilla, äänitteistä harjoitteisiin, on muuttaa omaa toimintaa sellaiseksi, että se parhaiten palvelisi sinua, sinun arvojasi ja tarpeitasi. Sillä itseä on aina helpompi muuttaa kuin toisia. Heti kurssin alussa sainkin harrastaa itsetutkiskelua ja miettiä syitä suorittamiselleni.

Tein huvittavankin huomion kurssin Tervetuloa-äänitteen aikana: olin heti ryhtymässä SUORITTAMAAN kurssimateriaalia mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Tajusin yhtäkkiä hölmöyteni ja totesin itsekseni, että ei tällä kertaa. Onneksi Nitan ääni on kuin raikas pulahdus metsälampeen, rauhoittava ja vilvoittava. Nita muistuttikin heti äänitteen aikana tekemään harjoitteet ajan kanssa, kaikessa rauhassa. Vain siten saat parhaan hyödyn niistä.

Ensimmäinen viikko

Kurssin ensimmäisen viikon aikana keskityttiin tutkimaan omaa roolia suorittajana sekä harjoiteltiin mindfulnessia eli tietoista elämistä hetkessä. Miellyttävä äänite oli helppo kuunnella Youtubesta ja rauhoitti mukavasti kaiken kiireen keskellä. Jouduin oikeasti kohtaamaan itseni ja kysymään itseltäni: Miksi suoritan? Tajusin muun muassa hakeneeni hyväksyntää miltei jokaisessa elämäni ihmissuhteessa suorittamisen kautta. Auts.

Ensimmäisen viikon harjoitteet olivat rentouttavia mutta myös haastavia – jos et ole ikinä tottunut aidosti pysähtymään hetkeen, se voi alkuun tuntua vastentahtoiselta, jopa väärältä! Ilman itsetutkiskelua et kuitenkään etene. Nita tarjoaa sinulle avaimen muutokseen mutta sinun on itse laitettava avain lukkoon ja väännettävä sitä, jotta ovi aukeaa.

Toinen viikko

Toisen viikon aikana pääsin tutkiskelemaan sisimpiä arvojani. Heti alkuun sain pohtia vastausta kiperään kysymykseen eli: elänkö arvojeni mukaisesti vai niitä vastaan? Niinpä. Ei mikään kiva ajatus, että eläisit tehden jotakin, mikä riitelee tärkeimpiä arvojasi vastaan. Jos esimerkiksi sanot, että perhe ja sosiaaliset suhteet ovat tärkeintä elämässäsi mutta aikasi kuluu hautautuneena töihin, et todellakaan elä arvojesi mukaista elämää.

Ymmärsin, että tärkeimpänä pitämäni asiat eivät tällä hetkellä välttämättä saa elämässäni ansaitsemaansa sijaa. Surullista? Kyllä. Mutta tie muutokseen kulkee itsetutkiskelun kautta ja verkkokurssi tarjoaa hyvät työkalut oman toiminnan kehittämiseksi.

**Kyllä, haluan luopua suorittamisesta ja elää itseni näköistä elämää!

Lisää ostoskoriin ALENNUSKOODI LEARNWELL niin saat -10% alennusta kurssin hinnasta! (alennuskoodi voimassa syyskuun -21 loppuun)

kukoistat

 

Onko sinun suuntasi ylös vai alas? Taakse vai eteen? Nämä tulppaanit hakeutuvat aurinkoon.

Kolmas viikko

Kolmannen viikon äänite ja harjoitteet kannustivat huomioimaan ja ilmaisemaan omia tarpeitani, odotuksista vapaana. Sinäkin varmasti teet usein asioita siksi, että joku tai jokin taho niitä sinulta odottaa. Mutta entäs sinä itse? Kuka ja mitä sinä olet, ammattisi ja eri rooliesi ulkopuolella? Mitä sinä tarvitset kukoistaaksesi ja elääksesi täyttä elämää? Ei mikään helppo kysymys.

Erityisen hyödylliseksi koin Nitan laatiman tehtävän, jossa pääsin harjoittelemaan tarpeideni ilmaisemista eri tavoin. Pitäisi olla itsestäänselvää, että läksyttämällä toista ihmistä et saa häntä tekemään haluamiasi asioita. Jokin muu tapa voi olla paljon rakentavampi. Erityisesti parisuhteessa tämä totuus unohtuu valitettavan usein. Toisen näkökulmaan asettuminen voi opettaa paljon.

Neljäs viikko

Neljäs ja viimeinen viikko tarjosi todellista aivojumppaa. Koenkin, että Nita oli säästänyt parhaan viimeiseksi! Pääsin nimittäin todella haastamaan itseäni – kuka minä olen roolien ulkopuolella ja ovatko nuo eri roolit enää edes ajankohtaisia vai roikunko niissä vain tottumuksesta! Esimerkiksi äitiydessä jumittuu usein tiettyyn lapsen kasvuvaiheeseen eikä osaa päästää siitä irti ajoissa.

Onkin hyvä ymmärtää, että elämäsi roolit eivät suinkaan ole muuttumattomia tai pysyviä.

Mitä hyödyin verkkokurssista?

Kurssi ja sen sydämellinen ja asiantunteva kouluttaja Nita tulivat elämääni juuri oikeaan aikaan ja siitä olen todella kiitollinen. Seison sataprosenttisesti sanojeni takana kun sanon, että kurssi avasi elämääni uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia. Jatkossa minulla onkin paljon enemmän henkisiä työkaluja pakissani myös haastavissa tilanteissa. Esimerkiksi parisuhteessa olen jo ottanut käyttöön Nitan tarjoamia vinkkejä – menestyksekkäästi!

En sano, että olisin täysin parantunut suorittamisesta. Sitä en ehkä ikinä tule tekemään. Mutta osaan olla huomattavasti rennompi ja priorisoida asioita. Keskityn enemmän yhteen asiaan kerrallaan kuin ennen, jolloin ylpeilin multitaskaamisellani. Ymmärrän, että minulla kyllä on tarpeeksi aikaa tehdä kaikki merkityksellinen. Muun voi unohtaa. Sillä tämä hetki on kalleinta, mitä ihmisellä on.

Festina lente eli Kiiruhda hitaasti. Tähän asti en ole ikinä oikein ymmärtänyt tuon latinasta pohjautuvan sanonnan ydintä. Nyt ymmärrän. Pienetkin askeleet vievät kyllä oikeaan suuntaan ja lopulta maaliin, kunhan vain toimit arvojesi mukaisesti. Et voi kiirehtiä suorittamaan asioita, joita ei vielä ole mahdollista tehdä. Sillä elämä on seikkailu ja olet juuri siinä paikassa, missä sinun tällä hetkellä tuleekin olla!

Nitan antamat työkalut jäävät ehdottomasti käyttöön omassa arjessani.

Verkkokurssilla

 

Kuva: Nitas Terapia-, koulutus- ja työnohjauspalvelut

Haluatko sinä lopettaa suorittamisen ja elää täyttä, itsesi näköistä elämää?

Minulla on sinulle hyviä uutisia, sillä nyt tämä kurssi on myös sinun saatavillasi.

Jos sinä et ole varma, onko kurssi sinua varten, voit kysyä itseltäsi nämä kysymykset:

kysymykset-Canva

Jos vastasit kyllä, siinä tapauksessa suosittelen sinulle lämpimästi kurssille osallistumista. Jos yhä epäröit, niin mieti, mitä parhaimmillaan voisit saavuttaa?

Tämän verkkokurssin hinta olisi normaalisti 59 euroa (sis. alv). Nyt sinulla on kuitenkin ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua kurssille alennettuun hintaan! Käyttämällä ALENNUSKOODIANI LEARNWELL saat nimittäin -10% alennuksen kurssin hinnasta! Tarjous on voimassa vain syyskuun loppuun, lunasta siis paikkasi nopeasti!

Kyllä, haluan ehdottomasti päästä eroon turhasta suorittamisesta ja elää itseni näköistä, onnellista elämää!

HUOM! Saadaksesi alennuksen syötä ALENNUSKOODI LEARNWELL ostoskorin kohtaan Kupongin koodi. Klikkaa Käytä koodi ja tarvittaessa päivitä ostoskori.

Muistathan, että itsesi kehittämiseen käytetty aika ei ikinä mene hukkaan!

kukoistus

 

Sinullakin on lupa kukoistaa!

Lopuksi

Elämme yksilökeskeisessä ajassa, jossa suorittaminen nähdään usein itseisarvona. Harvoin kuitenkin pysähdytään miettimään sen todellista mielekkyyttä. Elämä kun on tässä ja nyt. Arvosi ihmisenä ei myöskään pitäisi ikinä olla riippuvainen siitä, kuinka hyödyllinen tai tehokas olet.

Kannustankin sinua kyseenalaistamaan, miksi suoritat elämää.

Mitä siitä hyödyt?

Oletko suorittamisen ansiosta onnellisempi?

Mitä olet ilman suorittamista?

Jos haluat luopua turhasta suorittamisesta ja kaipaat apua, **Lopeta suorittaminen – aloita tutustumismatka aitoon itseesi-verkkokurssi on ehdottomasti sinua varten! Ostoskoriin päästäksesi klikkaa **TÄSTÄ ja -10 % alennuksen saadaksesi muista lisätä ALENNUSKOODI LEARNWELL (koodi voimassa syyskuun -21 loppuun).

Haluatko vielä kuulla enemmän tästä tilaisuudesta muuttaa elämääsi? Klikkaa **TÄSTÄ niin kurssin kouluttaja Nita kertoo sinulle lisää.

Mitä luulet, onko sinun tullut aika luopua turhasta suorittamisesta ja elää itsesi näköistä, täyttä elämää?

Toivotan sinulle ihanaa ja rikasta matkaa oman näköiseen, suorittamisesta vapaaseen elämääsi!

Kiitos sinulle, että luit artikkelini.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *